KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomik büyümeye dair endişelerle Avrupa hisse senetleri son işlem gününde düşüş kaydetti. Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi sekiz günde yedinci kez gerileyerek 2.5 ayın en düşük seviyesine indi.

İsviçreli Sulzer, şirket CEO'su Ton Buechner'in görevini bırakacağını açıklamasıyla yüzde 5 değer kaybederken Hermes International yüzde 4.8 oranında düşüş kaydetti. Avrupa'nın üçüncü büyük petrol şirketi Total ise petrol fiyatlarındaki düşüşle yüzde 1.7 geriledi.

Stoxx 600 Endeksi Londra'da yüzde 1.3 değer kaybederek 268.15 puan oldu. Endeks böylece bu hafta düşüşünü yüzde 2'ye çıkardı. Endeks, ABD'deki olumsuz istihdam ve fabrika sipariş verileriyle bu ay yüzde 4.6 oranında değer kaybederek 18 Mart'tan beri en düşük seviyeye inmişti.  

Londra'daki Barclays Wealth'te hisse senedi stratejisti olan Henk Potts, piyasada risk iştahını azaltan birçok olumsuz veri olduğunu belirtti.

Bugün 18 Batı Avrupa ülkesindeki gösterge endekslerin tümü düşüş kaydetti. Alman DAX yüzde 1.3, Fransız CAC 40 yüzde 1.9 oranında gerilerken İngiliz FTSE 100 Endeksinde ise kayıplar yüzde 1.6'yı buldu.

Advertisement