KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Templeton Asset Management'ın gelişen piyasalar grubunun CEO'su ve ünlü yatırımcı Mark Mobius, yeni bir finansal krizin kapıda olduğunu savundu. ABD'nin bir önceki finansal krize sebep olan başta mortgage kredileri olmak üzere diğer sorunları henüz çözmemiş olduğuna dikkat çeken Mobius,"yeni bir finansal kriz kaçınılmaz" dedi.

ABD'de katıldığı bir televizyon programında konuşan ünlü yatırımcı, "batmak için çok büyük" olduğu söylenen bankaların daha da büyümüş olduğunu ve türev piyasalarının hâlâ düzenlenmemiş olduğunu belirtti. Mobius, "dürüst olmak gerekirse, dünya genelinde bankaların bilançoları sanıldığı kadar iyi değil. Ve bu sorun ortada duruyorken, düzeltilmediği sürece yeni bir krize sebep olacak" dedi.

Ancak Mobius krizin sanıldığı gibi felakete dönüşmeyeceğini, iyi alım fırsatları yaratacağını ifade etti.

Özellikle gelişen piyasalarda ucuz hisse senedi satın olmak için iyi bir fırsat ortamı oluşacağını belirten ünlü yatırımcı, "bu sebeple krizin çok da kötü olacağını düşünmüyorum" dedi.

Hisselerdeki bir sonraki yoğun satış döneminin ne zaman yaşanacağını bilmediğini söyleyen Mobius, bunun önümüzdeki sene içinde de, 5 sene sonra da yaşanabileceğini dile getirdi.

Bu hafta Yale Üniversitesi Robert Schiller ve yatırım gurusu olarak tanınan Jim Rogers da yeni bir krize karşı uyarılarda bulunmuştu.

Advertisement