PİYASALAR ABONE OL

Commerzbank AG'nin teknik göstergelere dayanarak yaptığı analize göre, euro dolar karşısında, ichimoku bulut destek seviyesini aşağı yönde kırarsa, 1.3968 dolar seviyesine kadar düşebilir.

Commerzbank'ın Londra ofisinden sabit getirili menkul kıymetler, emtia ve Döviz teknik analiz müdürü Karen Jones, eposta notunda, "Euro-dolar geçen hafta, 1.4732 dolardaki % 78.6 Fibonacci düzeltme seviyesini reddetti ve satış dalgası geldi" dedi ve "Kısa vadeli riskin aşağı yöne değiştiğini düşünüyoruz" şeklinde yorumda bulundu.

Euro Londra saati ile 10:55'te, fazla bir değişiklik göstermeden 1.4349 dolarda kaldı. Parite erken saatlerde 1.43 dolara kadar inerek, 31 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Jones, "1.4010/1.3968 dolardaki desteğe doğru düşüşü tetiklemek için 1.4322 dolardaki bulut desteğin aşağı yönde sürekli biçimde kırılmasını gözlüyoruz" dedi ve bu seviyelerin sırasıyla 200 haftalık hareketli ortalama ve Mayıs ayının en düşük seviyesi olduğunu sözlerine ekledi.

Ichimoku grafiği, tarihi zirvelerin ve en düşük seviyelerin orta noktalarını analiz eder. Bulut ise, grafikteki birinci ve ikinci birleştirme çizgilerinin arasındaki bölgedir ve bu bölgede alış emirlerinin yoğunlaştığı düşünülür.

Advertisement