Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fransa'da doktorlar, dünyanın en zengin kadınlarından, ünlü kozmetik devi L'Oreal'in sahibi Liliane Bettencourt'un (88) servetinin kontrolü için vasi tayin edilmesi tavsiyesinde bulundular.

Le Monde gazetesinin tıbbi kaynaklara dayanarak verdiği haberde, mahkemeye geçen ay gönderilen sağlık raporunda, Avrupa'nın en zengin kadını olarak bilinen Bettencourt'un ''akli dengesinde sorunlar olduğu ve fiziksel problemler yaşadığı'' yolunda görüş bildirildiğini yazdı.

Söz konusu rapor, Bettencourt'un mahkemelik olduğu kızının avukatları tarafından doğrulanırken, kozmetik şirketinden şu ana kadar bir açıklama gelmedi.

Zengin kadının kızı Francoise Meyers-Bettencourt, geçen yıl annesinin akli dengesinin yerinde olmadığı ve yakın arkadaşı fotoğrafçı Francois-Marie Banier tarafından yönlendirildiğini ileri sürerek mahkemeye dava açmıştı.

Annesinin fotoğrafçı arkadaşına çok pahalı eşyalar hediye ettiğini ve 1 milyar avro para bağışladığını iddia eden genç kadın, daha sonra şirketin avukatlarının araya girmesiyle davadan vazgeçmişti.

Francoise Meyers-Bettencourt, geçen hafta tekrar, annesinin fotoğrafçı arkadaşı tarafından maniple edilmeye başlandığı yolunda suçlamalarda bulunmuştu.

Fransız basını, doktorların son raporunun, genç kadının mahkemeye tekrar dava açması halinde, ''elini güçlendireceği'' görüşünde.