Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, beklenenden daha iyi çıkan ABD perakende satışlar ve Çin'de sanayi üretimi verileri sonrası ralli yaptı. Bu hareket ile birlikte, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi ikinci gün üst üste yükseldi.

Dünyanın en büyük inşaat ve madencilik ekipmanları üreticisi Caterpillar Inc., yüzde 1.4 yükseldi. ABD'nin üçüncü büyük kimya şirketi DuPont Co. % 1.2 değer kazandı.Dünyanın en büyük tüketici elektronik ürünleri perakendecesi Best Buy Co., ilk çeyrek karının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 8'lik hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Apple Inc., Nokia Oyj ile patent davasında anlaşmaya varmasının ardından yüzde 1.0 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 yükselerek, New York saati ile 09:33'te 1,284.77 puana çıktı. Dow Jones Endeksi ise 97.10 puan ya da yüzde 0.8 yükselerek 12,050.07 puana ulaştı.

Paris'te Ofi Patrimoine'den fon yöneticisi Jacques Porta, "Bu, bir süredir gördüğümüz tüm olumsuzlukları telafi etti" dedi ve "Bu iyi bir haber. Zira Çin önemli bir piyasa ve gelişen piyasalar küresel büyümeye öncülük ediyor" şeklinde yorumda bulundu.