Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(A.A) -  AP ajansının haberinde, ülkenin tüm büyük kentlerinde yüz binlerce kişinin Salih'in ailesi ve yardımcılarının yargılanmasını istediği belirtildi.

Başkent Sana'da on binlerce gencin Devlet Başkanı Vekili Abdrabbo Mansur Hadi'nin Salih'in oğlunun komutasındaki özel güçler tarafından korunan evinin önünde toplanarak, talepleri karşılanıncaya kadar buradan ayrılmama yemini ettiği kaydedildi.

Benzer gösterilerin Hadremat, Hudeyda, İbb, Damar ve Sada'da da yapıldığı, Taiz'de ise göstericilerin Cumhuriyet Muhafızları ile çatıştığı ifade edildi.

Devlet Başkanlığı Sarayına 3 Haziran'da düzenlenen saldırıda yaralanan Salih, tedavi için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitmişti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir üst düzey Yemenli yetkili, Salih'in boyun kısmında sorun geliştiğini söyledi, ancak "trajik" nitelemesinin dışında Salih'in sağlık durumunu açıklamadı.

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un temsilcisi Cemal Bin Ömer'in Sana'ya geldiği, Hadi ile görüştüğü ifade edildi.

Ömer, Sana'yı Yemen'de krizin başladığı Şubat ayından bu yana üçüncü kez ziyaret ediyor.

Öte yandan, adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisiyle bir havaalanı görevlisi, Rusya hükümetinin vatandaşlarını Yemen'den tahliye ettiğini söyledi.