Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de borç tavanı ve bütçe konusundaki anlaşmazlığın sürmesi, Obama yönetimini ve ekonomi yönetimini endişelendiriyor. Borç tavanı ve bütçe konusunda bir uyarıda da Amerikan Merkez Bankası Başkanı Bernanke'den geldi.

Bernanke, ABD’de borçlanma limitinin artırılması gerektiğini bir kez daha dile getirerek, yatırımcıların ABD tahvillerini alma konusundaki güvenlerinin sarsılmaması gerektiğini ifade etti.

Fed Başkanı Bernanke, borçlanma tavanının artırılmasında ertelemeye gitmenin uzun vadede küresel piyasalarda ABD hazine tahvilleri ve dolarının rolüne zarar verici etkide bulacağını söyledi.

Bernanke, Beyaz saray ve Kongre’nin bütçe açığını azaltmak için hızlı bir şekilde bir plan geliştirmeleri gerektiğine dikkat çekerek, taraflar arasında anlaşmanın sağlanamaması hâlinde ABD’nin bütçe açığının bir finansal krize yol açacak bir noktaya daha da yakınlaşacağını belirtti.

Fed başkanı, borç tavanının artırılmaması finansal piyasada ağır bozulmalara neden olabileceğine ilişkin de uyarıda bulundu.

OBAMA: YENİ BİR KRİZ YAŞAYABİLİRİZ

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre’nin borç tavanını artırmada başarısız olması halinde bir başka küresel finansal kriz yaşanabileceği konusunda uyarmıştı.

Obama, muhalefetteki Cumhuriyetçilerin de böylesi bir durumu istemediklerini ve borçlanma limitini artırmada makul bir anlaşmaya varılmasını beklediğini söyledi.

Borç limiti konusunun sadece ABD’yi değil tüm küresel sistemi etkileyecek bir konu olduğunu söyleyen Obama, "yeniden bir finansal kriz yaşayabiliriz" dedi.