Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in bankaların zorunlu karşılık oranlarını yeniden yükseltmesi ile ABD'de beklentinin altında düşüş kaydeden mağaza satış verilerinin arasında kalan Tokyo Borsası, dalgalı seyretti. Çin'in sıkılaştırma önlemlerini artırması, Çin'in Japonya'nın en büyük ihracat pazarı olmasından ötürü, Tokyo borsasını da sarsıyor.

Kayıp ve kazançlar arasında gidip gelen Nikkei 225 Endeksi, gün sonunda çok büyük bir değişiklik göstermeyerek, 9,549.58 puandan işlem gördü. Endeks gün içinde önce yüzde 0.6'ya varan kazançlar elde etti; ardından bankalardaki düşüşün etkisiyle yüzde 0.3 geriledi.

Topix endeksi ise yatay seyir izledi ve 823.26 puan seviyesinde kaldı. Topix Endeksi'nde yer alan kamu hizmeti şirketlerinin hisseleri artış kaydederken, banka hisselerinde düşüşler görüldü.

ABD'den gelen olumlu verilerin piyasaları bir miktar rahatlatmış olduğunu belirten Sumitomo Trust&Banking Co.'nun stratejistlerinden Ayako Sera, bunun yanısıra Çin'in munzam karşılıklarda yeniden artışa gitmesinin bankacılık hisselerini aşağı çektini ifade etti.