Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın ikinci kredi paketi konusunda bir anlaşmaya varılamaması ve Çin'in yeni bir munzam karşılık artışına gitmesi, Asya Borsalarını aşağı çekti. MSCI Asya Pasifik Endeksi, son 6 günde 5. kez düşüş kaydetti.

Satışlarının büyük çoğunluğunu Avrupa'da gerçekleştiren dünyaca ünlü moda markası Esprit Holdings Ltd., yüzde 3.4 geriledi. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd. ise yüzde 0.6 düştü. BHP Billiton'ın rakibi ve aynı zamanda dünyanın ikinci büyük maden şirketi Rio Tinto Group, petrol ve metal fiyatlarındaki gevşemenin etkisiyle yüzde 0.4 değer kaybetti. Satışlarının yüzde 84'ünü Japonya'nın dışındaki ülkelerde gerçekleştiren otomobil üreticisi Honda Motor Co. da ABD'de beklentilerden daha iyi gelen mağaza satış verilerinin ardından yüzde 2 oranında prim yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 132.61 puana geriledi.

Pengana Capital Ltd.'ın yatırımcılarından Tim Schroeders, Yunanistan'ın borç krizine ilişkin bir çözümde uzlaşılamadığını, bunun da yatırımcıları sadece Yunanistan hakkında değil, diğer Avrupa ülkeleri konusunda da endişeli olmaya ittiğini söyledi.

Schroeders, Çin'in parasal sıkılaştırmalarının devam etmesinin de endişeleri artıran bir faktör olduğunu hatırlattı.