Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetlerinin büyük bölümü, yetkililer arasındaki görüş ayrılığının Yunanistan'a ikinci yardım paketini geciktirebileceği endişeleri ile satış ağırlıklı seyrediyor. ABD ebdeks vadelileri de düşerken, Asya hisse senetleri fazla değişiklik göstermedi.

Fransa'nın en büyük üç bankası BNP Paribas SA, Societe Generale SA ve Credit Agricole SA, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'in, bu bankaları, Yunanistan'ın borçlanma kağıtlarında tuttukları pozisyonları incelemek için gözlem altına almasının ardından yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti. Avrupa'nın ikinci büyük giyim-kuşam perakendecisi Hennes & Mauritz AB, satış rakamlarını açıklamasının ardından yüzde 2.4 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'in altında bir düşüş göstererek, Londra saati ile 08:21'de 270.75 puana geriledi. Endekste, yükselen bir hisse senedi karşılığı iki hisse senedi değer kaybetti. Endeks, ABD'de istihdam artışındaki yavaşlamanın ekonomik toparlanmanın sorunlu olduğunu işaret etmesi ve Yunanistan'ın temerrüde düşebileceği endişelerinin artmasının ardından, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 7 düştü.

Londra'da Capital Spreads'den trader Jonathan Sudaria, "Traderlar muhtemelen açılışta temkinli olacak. Zira Avrupalı ekonomi bakanlarının Yunanistan konusunda bir türlü sonuca varamamaları temerrüd riskini artırıyor" dedi.

Standard & Poor's 500 endeks kontratı yüzde 0.4 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 geriledi.