Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Araştırmaya göre Avrupa'nın borç krizinin kıymetli metallere olan talebi teşvik etmesi ile önümüzdeki hafta altın değer kazanabilir.

Bloomberg'in "Haftalık Altın Araştıması"na bu hafta 23 trader, yatırımcı ve analist katıldı. 23 katılımcının 15'i ya da %65'i külçer altının önümüzdeki hafta değer kazanacağı yönünde görüş bildirdi. 5 katılımcı altın fiyatlarının düşeceğini söylerken 3 kişi ise fiyatların değişmeyerek sabit kalacağını belirtti. 

New York Comex'te işlem gören ağustos teslimli altının onsu dün 11.34 itibarı ile bu hafta yüzde 0.1 değer kaybederek 1,527.30 dolara geriledi. Altın, 2 mayıs tarihinde 1,577.40 dolar ile rekor kırmıştı.

Yunanistan, Portekiz ve İrlanda'nın tahvillerinin sigorta maaliyetleri dün rekor seviyeye çıktı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Yunanistan'ın kurtama paketi için liderlerle ittifak oluşturmayı görüşmek adına bugün Berlin'de buluşacaklar.

“Avrupa'nın borç krizi derinleştikçe ve akıbeti de daha tehlikeli hale geldikçe altın güvenli liman olmayı sürdürecektir." diyen GoldCore Ltd'nin direktörü Mark O’Byrne, “Avrupa'nın çözülmeyi bekleyen borç krizi salgın riski içeriyor." yorumunda bulundu.

Bloomberg'in 7 yıl önce başlattığı haftalık altın araştırması 367 haftanın 211'inde ya da yüzde 57 başarı yakaladı.