Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Araştırmaya göre, petrol ABD ve Çin'in ekonomik büyümesinin yavaşlayacağına dair sinyallerle önümüzdeki hafta değer kaybedebilir.

Bloomberg'in "Haftalık Petrol Araştırması"na bu hafta 38 analist katıldı. 38 analistin 18'i ya da 47'si petrolün 24 hazirana dek deer kaybedeceği yönünde görüş bildirdi. Katılımcıların 13'ü ya da 34'ü petrolün değer kazanacağını söylerken 7 analist ise fiyatlarda pek fazla değişiklik beklemediklerini belirttiler. Geçen hafta yüzde 54 analist petrol vadelilerinin düşeceğini tahmin etmişlerdi.

Philadelphia Fed genel ekonomik endeksi bir önceki ayın 3.9 seviyesinden -7.7 seviyesine geriledi. New York Fed ise geçtiğimiz çarşamba genel ekonomik endeksin kasım ayından beri en düşük seviyeye gerilediğini açıkladı. Enerji Bakanlığı'nın 15 haziran verilerine göre ABD benzin tüketimi geçtiğimiz hafta düşüş gösterdi.

“ABD ekonomik verileri yavaşlamaya işaret ederken Çin'deki talep de aynı şekilde düşüş gösteriyor." diyen Again Capital LLC ortaklarından John Kilduff, "Petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü baskı sürecektir." yorumunda bulundu.

NYMEX elektronik işlemlerdeki temmuz teslimli ham petrolün varili bu hafta yüzde 4.4 ya da 4.37 dolar gerileyerek 94.92 dolara düştü. Petrol vadelileri bir yıl öncesine göre yüzde 24 değer kazandı.

2004 yılında başlayan Haftalık Petrol Araştırması" şimdiye dek yüzde 48'i öngörüsünde başarıya ulaştı.