Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, yatırımcıların borsadaki satışların gereğinden fazla yapıldığına yönelik spekülasyonuyla, 2 haftalık kayıplarına ara verdi ve değer kazandı.

Çin'in en büyük kok kömürü üreticisi Shanxi Coking Co., China Securities Journal'in, hükümetin kaynakların azalmaması için ekstra önlemler alacağına ilişkin haberinin ardından ralli yaptı. Ülkenin en büyük bakır üreticisi Jiangxi Copper Co., metal fiyatlarındaki artışın etkisiyle metal üreticileri arasındaki kazançlara öncülük etti.

Shanghai Securities Co.'nun stratejistlerinden Tu Jun, piyasanın destek seviyelerini test ettiğini, bu sebeple fırsat arayışı olduğunu söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 2,674.03 puana yükseldi. Endeks, 30 Eylül'den bu yana kaydettiği en düşük kapanışından sıçrama yaptı ve bu haftanın kayıplarını yüzde 1.2'yle sınırladı. CSI 300 Endeksi ise yüzde 0.5 yükselişle 2,933.13 puana çıktı.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisinin yavaşladığına yönelik endişeler, Şanghay endeksine bu yılki zirvesinden yüzde 13 düşüş kaydettirdi. Çin Merkez Bankası, 14 Haziran itibariyle 2010'dan bu yana yaptığı munzam karşılık artışlarının sayısını 11'e çıkardı. Endeks bu yıl yüzde 4.8 aşağıda seyrediyor.