Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Cluade Juncker, Yunanistan'a yeni yardım paketi konusunda kararın Eylül ayına bırakılmasının iyi bir fikir olmadığına inandığını söyledi.

Juncker, Alman gazetesi Tagesspiegel'e yaptığı açıklamada, Almanya'nın Yunanistan'a yardım konusunda kararın sonbaharda verilmesini istediğini hatırlatarak, ''Kararın Eylül ayına ertelenmesini kabul etmemiz gerektiği görüşünde değilim'' dedi.

Yunanistan'a verilecek ikinci kurtarma paketinde özel sektör kreditörlerinin katılımının olacağını vurgulayan Juncker, bu katılımın gönüllülük esasına dayanması gerektiğini yineledi.

Avrupalı yetkililer, Yunanistan'ın borç sorununu çözmek için hazırlanması planlanan ikinci finansal yardım paketinin nihai kararının, en erken Temmuz ayı ortasına ötelenebileceğini açıklamışlardı.

Tagesspiegel'in müzakerelere yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Alman Hükümeti, özel sektör kreditörleriyle yürütülen görüşmeler nedeniyle ülkeye yapılacak yeni yardım paketi üzerinde nihai kararın Eylül ayına ertelenmesini istiyor.