Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., ekonominin yavaşladığına ilişkin tahminlerle Standard&Poor's 500 Endeksi'nin değer kaybettiğini, ancak endeksin hâlâ daha bu yavaşlama öngörüleriyle olması gerekenin üzerinde bir seviyede seyrettiğini söyledi.

Goldman Sachs'ın analistlerinden Noah Weisberger, ABD hisselerinin gösterge endeksinin yalnızca ekonomik temellere göre değişken olması durumunda 1,240 puan seviyelerinde olacağını, şu anda ise 1,265.42 puanda bulunduğunu söyledi.

Mayıs'tan bu yana endeksin, risk iştahındaki azalma ve büyüme endişelerini fiyatladığını belirten analistler, S&P 500'ün bu faktörlere karşı dirençli olduğunu ifade etti.

S&P 500 Endeksi bu yıl 29 Nisan'daki zirvesinden yüzde 7.2 geriledi. Endeksteki düşüşte ABD'den gelen olumsuz veriler ve Avrupa'daki borç krizi etkii oldu. Endeks, konut piyasaları, istihdam ve imalat verilerinin beklenti dahilinde gerçekleşmesi ve düşük gelmesiyle 6 hafta üst üste değer kaybetti. Goldman, endeksin şu anda yüzde 2 ila 2.5 büyümesi beklenen GSYH'yı fiyatladığını belirtti.  

ABD ekonomisi ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 1.8 büyüme kaydederek, beklentilerin altında gerçekleşti. Bir önceki çeyrek için revize edilmiş büyüme oranı yüzde 3.1'di.

Ekonomideki zayıflamanın piyasada fiyatlanmış olduğunu, bu sebeple verilerdeki ilerleme durumunda, endeksin ralliye başlayabileceğini söyleyen Goldman analistleri, "şimdilik daha fazla veri için beklemedeyiz" dedi.