Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, yatırımcıların, sıçrama yapması beklenen ABD öncü göstergeler endeksinin açıklanmasını beklemeleri ile birlikte yükseldi.

BlackBerry akıllı telefonlarının üreticisi Research in Motion Ltd., çeyrek dönem gelirlerinin dokuz yıldır ilk kez düşebileceğini açıklanmasının ardından, Almanya'daki işlemlerde yüzde 16 düştü. Capital One Financial Corp., ING Groep NV'nin ABD'deki online bankasını 9 milyar dolara nakit ve hisse karşılığı alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından aktif bir gün geçirebilir.

Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 11:09'da 1,267.9 puana yükseldi. Dow Jones vadeli kontratı 36 puan ya da yüzde 0.3 yükselişle 11,935 puana ulaştı.

Credit Agricole SA'nin Londra ofisinden piyasa stratejisi direktörü Adam Myers, "2008 ile mevcut durum arasında paralellik kurmak için çok erken" dedi ve "Ancak, ufukta bir likidite sorunu çıkacak gibi görünüyor. Bu haftasonu Yunanistan sorununa siyasi çözüp getirilip getirlmeyeceğini gözleyen çok sayıda çok tedirgin yatırımcı var" şeklinde görüş bildirdi.

ABD hisse senetleri dün, işsizlik başvurularındaki düşüş ve konut başlangıçları verisinin iyi çıkmasının ABD ekonomisinde yavaşlama olduğu endişelerini azaltması sonucu yükselmişti. Bu yükselişe karşın, S&P 500 Endeksi halen, ABD'de istihdamın tahminlerden daha az artması ve fabrika siparişlerindeki düşüşün etkisi ile, 29 Nisan'daki bu yılki zirvesinin yüzde 7 altında.