Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı toplantının ardından, Yunanistan'ın borç krizi konusunda "dönüm noktasına" gelindiğini söylemesinin ardından, dolar karşısında ikinci günde de yükseldi.

Avrupa ortak para birimi, 16 para biriminin biri dışında tümü karşısında değer kazandı. Sarkozy, Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısında, yeni kurtarma paketinde, Yunan tahvilleri tutanlar için bir çözüm bulunduğunu söyledi. Daha önce, ellerinde tahvil tutanların yeni kurtarma paketinin önemli bölümünü oluşturmasını isteyen Almanya Başbakanı ise,  Almanya'nın bu konuda Avrupa Merkez Bankası ile bir ara çözüm bulmak için çalışacağını belirtti.

4Cast Ltd.'nin Londra ofisinden Döviz stratejisti Mike Berg, "Bu durum risk alma eğilimini güçlendiriyor" dedi ve "Short euro pozisyonlarında kar realizasyonu görüyoruz" şeklinde yorumda bulundu.

Euro dolar karşısında yüzde 0.5 yükselerek, Londra saati ile 11:51'de 1.4280 dolara çıktı. Bu yükseliş, euronun dolar karşısında haftalık bazdaki kaybını yüzde 0.4'e düşürdü. Avrupa ortak para birimi yen karşısında erken saatlerdeki yüzde 0.7'lik kaybını geri aldı ve 114.68 seviyesine geldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.5 kaybederek 80.26 yen seviyesine indi.