Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa liderlerinin Yunanistan'ın kurtarılması konusunda anlaşmaya varacaklarına yönelik iyimserlik bugün küresel piyasalara olumlu etki yaptı.

Yurt dışında olumlu gelişmeler yaşanırken İMKB 100 endeksinde işlem gören hisse senetleri de günlük bazda ortalama yüzde 0,98 oranında değer kazandı. Dolar/TL 1.60'ı kırarken gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 9.04 oldu. 

MERKEL'İN AÇIKLAMALARIYLA Euro/Dolar PARİTESİ YÜKSELDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısında, yeni kurtarma paketinde, Yunan tahvilleri tutanlar için bir çözüm bulunduğunu söyledi. Daha önce, ellerinde tahvil tutanların yeni kurtarma paketinin önemli bölümünü oluşturmasını isteyen Almanya Başbakanı Merkel ise, bu konuda Avrupa Merkez Bankası ile bir ara çözüm bulmak için çalışacağını belirtti. Bu açıklamaların ardından euro/dolar paritesi ve riskli varlıklarda yükseliş görüldü.

Avrupa Borsalarında da küresel piyasalara paralel olarak alışlar gözlemlendi. Gösterge Stoxx Europe Endeksi Londra'da saat 15:09 itibariyle yüzde 0.4 yükselerek 267.72 puan oldu.

Amerikan hisse senetleri de son işlem gününe yükselişle başladı. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 1 yükselerek, New York saati ile 09:33'te 1,279.81 puana çıktı. Endeks böylelikle, bu haftaki yüzde 0.3'lük kaybını geri aldı.

Önümüzdeki hafta için beklenen veri akışı şu şekilde:

01.50 Japonya dış ticaret

09.00 Almanya PPI

10.00 TCMB Nisan 2011 Kısa Vadeli Dış Borçlar ve Uluslararası Yatırım Pozisyonu

11.00 Euro Zone cari açık, Ecofin toplantısı

17.00 Hazine, Mayıs 2011 dönemine ait, Konsolide Kamu Sektörü Dengesini, Genel Bütçe Finansman verileri, Merkezi Yönetim Bütçe Finansman verileri, Program Tanımlı Merkezi Yönetim Bütçesi sonuçları, Merkezi Yönetim Dış Borç Verileri ile Merkezi Yönetim İç Borç verilerini açıklayacak.

Fed Başkanı Bernanke konuşacak.