Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bir yandan Euro Bölgesi maliye bakanları 5. dilim ödeme ve yeni kurtarma paketi konusunda tartışmaya devam ederken, diğer yanda Yunanistan ülke içinde de aradığı işbirliğini bulamıyor. Papandreou, parlamentoda yaptığı son konuşmasında, Yunanistan’ın 12 milyar euroluk 5. dilim ödemeyi alamazsa, ülkenin çok kısa sürede parasız kalacağını söyledi ve partileri bunun için işbirliği yapmaya çağırdı.

Ülkenin önemli bir kavşağa geldiğini dile getiren Yunan başbakan, borç krizi ve bütçe açığının azaltılması için ulusal bir işbirliğinin zorunlu olduğunu savundu. Papandreou, “IMF ve Avrupa Birliği’ni geri göndermek borç krizimizi çözmeyecek” dedi.

MUHALEFET: DAHA ÖNCE BU ŞARTLAR İŞE YARAMADI; ŞİMDİ NEDEN YARASIN?

Muhalefet liderlerinden Antonis Samaras ise işbirliğini reddederek, hükümetin AB ve IMF’yle kemer sıkma programları konusunda yeniden anlaşması gerektiğini söyledi.

Samaras, önceki yardımların ve politikaların işe yaramamış olduğunu savunarak, hükümeti AB ve IMF’nin dayatmalarını kabul etmekle suçladı. Samaras, yeni paketin ve yeni ödemelerin de aynı şartlar ve politikalar altında işe yaramayacağının açık olduğunu söyledi.

Diğer yandan parlamentoda Papandreou konuşurken, sokaklarda Yunan halkının kemer sıkma politikalarına karşı yürüttükleri eylemler de devam ediyor.