Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri dört günlük düşüşünü tersini çevirirken, euro dolar karşısında değer kazandı. Bu gelişmeler, Euro Bölgesi maliye bakanları başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker'in Yunanistan'a yönelik endişeleri azaltmasının ardından gerçekleşti.Petrol fiyatları ikinci gün üst üste yükseldi.

MSI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:00'te, yüzde 0.5 yülkseldi. Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 geriledi. Euro 16 önemli para biriminin büyük kısmı karşısında değer kazandı ve dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek 1.4332 dolara çıktı. Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.3 yükseldikten sonra, merkez bankası tutanaklarının açıklanmasının ardından kazançlarını geri verdi. Petrol yüzde 0.8 yükselirken, çinko ve kurşun, metallerdeki yükselişlere öncülük etti.

Asya hisse senetleri, Juncker'in dün, Yunanistan Başbakanı George Papandreu'nun yardımı almak için hükümetin, bugünkü güven oylaması öncesi elinden geleni yapacağını söylediğini belirtmesinin ardından, son üç ayın en düşük seviyesinden yükseldi. Avustralya Merkez Bankası tutanaklarında, bankanın, borçlanma maliyetlerini sabit tutmanın makul olduğunu kaydettiği görüldü. Fed'in iki gün sürecek toplantısı ise bugün başlıyor. ABD merkez bankasının faizlerde değişikliğie gitmesi beklenmiyor.

Sydney'de Platypus Asset Management Ltd.'den Prasad Patkar, "Tüm piyasa aşırı satış durumunda ve bu nedenle, piyasada etkili olan faktörlerden birinin çözüme yakın olması sıçrama getiriyor" dedi ve "Yunanistan bu konuların en önemlilerinden biri. Zira bu sorun piyasalarda büyük hasara neden olabilir" şeklinde yorumda bulundu.