Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın temerrüde düşüp düşmeyeceği konusunda belirleyici olabilecek güvenoyu öncesi yükseldi. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri de yukarı yönde hareket etti.

Kimyasal ürün şirketi Syngenta AG, ikinci çeyrekte satışlardaki büyümenin güçlü olacağını açıklamasının ardından yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı. Nokia Oyj, Google Inc.'nin Android'i tarafından desteklenen akıllı telefonlarla rekabet etmek için Asya'da N9 akıllı telefon modelini piyasaya sürmesinin ardından yüzde 2.7'lik bir ralli yaptı. SABMiller Plc, Avustralyalı Foster’s Group Ltd.'nin 10 milyar dolarlık nakit teklifini geri çevirmesinin ardından yüzde 2.5 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:42'de yüzde 0.5 yükselerek 267.18 puana çıktı. Endeks dün, Yunanistan'a yardım konusunda anlaşmaya varılamamasının ardından yüzde 0.5 düşmüş ve kayıplarını sekizinci haftaya da taşımıştı. Stoxx 600 Endeksi, 17 Şubat'ta bu yılın zirvesini gördükten sonra, beklenenden kötü çıkan ABD ekonomik verilerinin, Yunanistan'ın temerrüde düşeceği endişeleri ile birleşmesi ile birlikte yüzde 8.2 düştü.

London Capital Group traderı Jonathan Sudaria, traderların Yunanistan'daki güvenoylamasının sonucunu beklediklerini söyledi ve "Beklentiler Papandreu hükümetinin devam edip etmeyeceğine ve yardım paketiyle birlikte temerrüd riskinin ortadan kalkıp kalkmayacağına bağlı seyredecek" dedi.