Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'in teknik analizine göre, dolar, yen karşısında 3 ayın en düşük seviyesine geri çekilebilir. Doları, yen karşısında destekleyen çok az faktör olduğunu, bu sebeple düşüş trendinin sürdüğünü belirten Bank of Tokyo analistlerinden Teppei Ino, ABD dolarının 5 günlük hareketli ortalamasının altında seyrettiğini söyledi. Doların yen karşısındaki 21 ve 90 günlük hareketli ortalamaları da aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Doların günlük ichimoku tabloları 3 adet satış sinyaline işaret ediyor.

1. Doların kısa vadede dönüştürme seviyesinin, uzun vadedekinin altına düşmesi;

2. ABD dolarının satış ve alım sinyallerinin yoğunlaştığı "bulutlu" bölgenin alt çizgisinin altında seyretmesi;

3. Doların geriden takip eden farkının, doların şu anki seviyesinin arkasına düşmüş olması.

ABD doları, yen karşısında 17 Mart'ta 76.25 seviyesinden savaş sonrası dönemin zirvesine tırmanmış, G-7 ülkelerinin toplu Döviz müdahalesi gerçekleştirmesine sebebiyet vermişti. 6 Nisan'da 85.53 yen seviyesine çıkan dolar, 5 Mayıs'ta da 79.57 düzeyine kadar geriledi. Dolar, yen karşısında  bugün 80.25'ten 80.16'ya düştü.

Teppei Ino, doların 18 Mart'tan bu yana en düşük seviyesi olan 78.83 yene gerileyebileceğini belirterek, bu noktanın, 17 Mart'taki düşük ve 6 Nisan'daki yükseğinden oluşan Fibonacci düzeltmesinde yüzde 76.4'lük orana karşılık geldiğini söyledi.