Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunan başbakanı George Papandreou'nun parlamentoda güven oyu almasıyla, ülkenin temerrüde düşeceğini ilişkin endişeler gevşedi; haber, Japon hisselerinde de olumlu hava estirdi. Topix endeksinin üçüncü gününde de değer kazanmasıyla endeks, son 7 haftanın en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti.

Satışlarının yüzde 20'sini Avrupa'da gerçekleştiren Sony Corp. yüzde 3.5 değerlendi. Toyota Motor Corp., Deutsche Bank AG'nin şirketin kâr beklentisini yükseltmesinin ardından yüzde 0.5 prim yaptı. Otomobil parçaları üreticisi Jtekt Corp., şirketin kârlarının artmasıyla yüzde 3.1 değer kazandı.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.3 kazançla 9,582.64 puana yükseldi ve endeks 31 Mayıs'tan bu yana en büyük artışını kaydetmiş oldu. Topix Endeksi ise yüzde 1 değerlenmeyle 824.11 puana çıktu.

Yunanistan'ın yeni yardım paketine bir adım daha yakın olduğunu belirten SMBC Nikko Securities Inc.'in Döviz yöneticilerinden Hiroichi Nishi, bunun Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişeleri de gevşettiğini söyledi.

Standard&Poor's 500 Endeksi'ndeki vadeli kontratlar yüzde 0.2 geriledi. Endeks dün Yunanistan'a ilişkin endişelerin artmasıyla yüzde 1.3 yükselmiş ve 1,295.52 puandan işlem görmüştü.