Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın düzeltilmesine yönelik istemi reddetti.

YSK Başkanı Ali Em, YSK'dan ayrılırken karara ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Anayasa ve ilgili yasaya göre Kurul kararlarının kesin olduğunu belirten Em, ''Ancak maddi hata yönünden kararı yeniden inceledik. Buna ilişkin kararımızı verdik. Bu karar YSK sitesinde ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. İsteyen kararı sitede görebilir'' diye konuştu.

Em, sorular üzerine Dicle'nin avukatının yaptığı karar düzeltme isteminin reddine ilişkin kararın, oy birliği ile alındığını bildirdi.

Bir gazetecinin ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'YSK seçim döneminde sınıfta kaldı' yönünde açıklama yaptı. Açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Em, seçimin hukuksal anlamda düzenli bir şekilde yapıldığını, bunun kamuoyu tarafından da görüldüğünü söyledi.

''Hatip Dicle'ye ilişkin kararın hükümetin telkinleriyle alındığı iddiaları var'' diyen bir gazeteciye de Em, ''YSK bağımsız bir kurul, kararlarını kendi üyelerinin iradesiyle verir'' karşılığını verdi.