Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

SPK Başkanı Vedat Akgiray, Bloomberg HT'den Kerim Karakaya'nın sorularını yanıtladı.

Akgiray, ekonomide aşırı ısınma olduğunu düşünmediğini söyledi ve kontrollü bir hızlı büyümenin olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

Akgiray, Türkiye'nin borç yapısının sağlıklı olduğuna dikkat çekerek, "kredi hacmi artışının kontrollü büyümesi soz konusu" dedi. Akgiray, ayrıca, Merkez Bankası'nın aldığı önlemlerin son derece akıllıca olduğunu da sözlerine ekledi.

Akgiray, gelecek yıllarda Türkiye'nin sermaye tabanının hızla büyüyeceğini söyleyerek, yabancı ilgisinde artış gözlemlediklerini belirtti. İki tane kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye'de ofis kuracağını belirten Akgiray, 80 şirketin kayda girmesiyle birlikte bu şirketlerin bu yaz işleme açılmasının beklendiğini söyledi.

Piyasa dolandırıcılığı konusunda sorulan bir soruya karşılık Akgiray, piyasa dolandırıcılığına karşı operasyonun 8 aydan beri sürdüğünü ve bu operasyonu geçmiştekilerle karşılaştırmanın yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

Akgiray, ayrıca, Forex piyasasında işlemlere yönelik tebliğin taslağının 2 haftaya kadar netleşeceğini belirtti. Yerel yönetimlerin tahvil ihracı yöntemiyle borçlanmasının yakın olduğunu söyleyen Akgiray, VOB'da ortaklık konusundaki sorunların da aşıldğını kaydetti.