Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de endeks vadeli kontratları, Haziran ayında daha yavaş bir hızda genişlemesi beklenen ABD ISM imalat sanayi endeksi verisi öncesi durgun seyrediyor. Bu seyirle birlikte, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi son bir yılın en hızlı haftalık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

130 yaşındaki kamera ve fotoğraf makinası üreticisi Eastman Kodak Co., patent ihlali davasının iptal edilmesinden sonra yüzde 13'lük hızlı bir düşüş gösterdi. Prostat kanseri ilacı Provenge'in üreticisi Dendreon Corp., yüzde 4.1 yükseldi. Apollo Group Inc., kar rakamının tahminleri aşması sonrası yüzde 1.1'lik bir prim yaptı.

Eylül vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.1'in altında yükselerek, New York saati ile 07:40'ta 1,316 puana çıktı. Dow Jones endeks kontratı ise 23 puan ya da yüzde 0.2 yükselerek 12,368 puana ulaştı.

AXA Investment Managers'ın Paris ofisinden şef yatırım stratejisti Franz Wenzel, "Piyasalar bugün açıklanacak olan ekonomik verileri bekliyor" dedi ve "Piyasaların iyimser bir tepki vereceğine inanıyoruz. Ancak dikkatlerin bazı negatif sonuçlar verebilecek olan şirket kar rakamlarında toplanacak olmasından dolayı, piyasalar Temmuz ve Ağustos aylarında volatil olacak. Kar rakamlarının, yılın ikinci çeyreğinde hayalkırıklığı yaratan makroekonomik verilere karşın, genelde pozitif çıkacağına inanıyoruz" şeklinde görüş bildirdi.