Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York'taki taciz skandalının ardından geçtiğimiz gün tutukluluğu sona eren Dominique Strauss-Kahn'ın serbest kalmasıyla, Fransa'da siyaset arenasında hararetli tartışmalar başladı.

Eski IMF başkanı ve Fransız siyasetçisi Strauss-Kahn'ın destekçileri, Kahn'ın yeniden siyasete geri dönmesi gerektiğini savunuyor. Daha önceki seçimlerde başkanlığı Nicolas Sarkozy'ye kaptıran Kahn, anketlerde de öne çıkıyor.

Strauss-Kahn'ın yokluğunda geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıklayan Sosyalist lider Martine Aubry, gerçeklerin ortaya çıkmaya başladığını belirterek, en kısa zamanda her şeyin kesinliğe kavuşmasını temenni ettiğini söyledi.

Eski IMF Başkanı'nın serbest kalması, Fransa'da yoğun ilgiyle karşılandı. Diğer yandan ABD'nin adalet sistemini eleştiren Fransa, Strauss-Kahn'ın masumiyetinin ortaya çıkarılmasının geciktirildiğini öne sürüyor.

Fransız sosyalistler ise haberlerin ardından rahat bir nefes aldı. Partinin başkanlık adaylığı için başvuru süresini 13 Temmuz'a kadar uzatılacağı speküle ediliyor. Strauss-Kahn'ın 18 Temmuz'daki mahkemede, liderin tamamen aklanacağına inanıyor.