Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc.'in verilerine göre, gelişen piyasalardaki hisse senedi fonlarına 2 hafta üst üste net giriş yaşandı. Gelişen ülke hisselerine yapılan yatırımlar 6 Temmuz'da sonlanan haftada yüzde 1.4 artış kaydetti. Citigroup'un EPFR Global verilerinden derlediği rapora göre en çok yatırım gelişen piyasalara yapıldı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Yunanistan'ın temerrüdü önleyeceğine ilişkin iyimserlik ve ABD'de imalat sanayideki büyümenin etkisiyle 3. haftasını da yukarıda tamamlamaya yöneldi. Endeks, son 3 ayın en uzun vadeli kazanç sürecinden geçiyor.

Bloomberg televizyonuna konuşan Franklin Resources Inc.'in CEO'su Gregory Johnson, insanların küresel varlıklar konusunda daha rahat hissettiğine dikkat çekti.

Japonya'da haftalık fon girişleri 179 milyon dolar artışla, Mart'taki depremden bu yana en büyük net girişe işaret etti. Yatırımcıların Japonya'da yeniden pozisyon almaya başladıklarını kaydetti.

Citigroup'un verilerine göre, Çin, Asya'da Japonya hariç en yüksek fon girişinin yaşandığı ülke oldu. MSCI Çin Endeksi, Başbakan Wen Jiabao'nun enflasyon önlemlerinin işe yaradığını söylemesi üzerine piyasalarda ralli yaşanmasının etkisiyle, bu yılın kayıplarının yüzde 5.4'ünü telafi etti.

Deutsche Bank AG., sıkılaştırma politikalarının gevşemesiyle birlikte MSCI Çin Endeksi'nin önümüzdeki 12 ayda yüzde 20 oranında artış kaydedeceğini öngördü. Citigroup da bugünkü raporunda aynı tahminde bulundu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.6 değerlendi. MSCI Dünya Endeksi ise bu yılı yüzde 5.8 yukarıda götürüyor.