Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg'in "Haftalık Altın Araştırması"na göre altın, Avrupa ve ABD borç krizinin kıymetli metallere olan talebi desteklemesi ile altın yükselişe geçebilir.

Araştırmaya katılan 18 trader, yatırımcı ve analistin 14'ü ya da yüzde 78'i önümüzdeki hafta altının yükseleceği yönünde görüş bildirdi. 2 katılımcı fiyatlarda düşüş beklerken 1 kişi ise fiyatların sabit kalacağını tahmin etti. New York Comex'te işlem gören ağustos teslimli altının onsu dün itibarı ile bu hafta yüzde 3 değer kazanarak 1,527.80 dolardan işlem gördü. Altın 2 mayıs tarihinde tüm zamanların rekoru olan 1,577.40 doları görmüştü.

Moody's, Portekiz'in kredi notunu "yatırım yapılmaz" seviyesine çekmesi ile Euro bölgesinin Yunanistan'ın ardıdnan ikinci bir ülkesi de iflasla karşı karşıya kaldı, böylece yatırımcının güvenli varlıklara yönelmesi ile spot altın bu hafta yüzde 2.7 değer kazandı. ABD Başkanı Baracak Obama ise Cumhuriytetçilerle borç limiti tavanını yükseltebilmek için anlaşmaya varmaya çalışıyor.

"Borç sorununun ajanda notları arasına geri dönmesi ile güvenli varlıklara da dönül oluyor haliyle." yorumunda bulunan TheBullionDesk.com'un analisti James Moore, "Veriler son haftalarda fonların long pozisyonlarında azalma olduğunu gösteriyor." dedi.
    
7 yıl önce başlayan haftalık altın araştırması 370 haftanın 212'sinde ya da yüzde 57'sinde yatırımcının yüzünü güldürdü.

Bu haftanın sonuçları: Yükseliş:14 Düşüş: 2 Sabit: 2