Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, ABD'de istihdamın Haziran ayında önceki aya göre daha fazla arttığını göstermesi beklenen tarım dışı istihdam verisi öncesi durgun seyrediyor. Bu hareket dahilinde, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi ikinci haftayı da yükselişle kapatmaya yöneldi.

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google Inc., Morgan Stanley'in hisse notunu düşürmesinin ardından yüzde 1.3 düştü. Tayvan'da ışık yayan diyod chipleri üreten SemiLEDs Corp., tahminlerinin analistlerin projeksiyonlarını yakalayamaması ile birlikte yüzde 15 değer kaybetti.

Eylül vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.1'in altında bir düşüş göstererek, New York saati ile 07:18'de 1,351.5 puana geldi. Dow Jones endeks vadelisi ise 11 puan ya da yüzde 0.1 yükselerek 12,692 puana çıktı.

İspanya'nın Barcelona kentinde Interbrokers Espanola SA'dan trader Luis Benguerel, "Dikkatler ABD istihdam verisinde" dedi ve "Herşey bu verinin beklenenden daha iyi çıkacağını işaret ediyor. Ancak herhangi bir hayalkırıklığı, son 10 gündeki kazançların ardından, piyasalar üzerinde ağır bir yük oluşturacak" yorumunda bulundu.

S&P 500 Endeksi, Yunanistan'da patrlamentonun yardım için gereken kemer sıkma paketini onaylaması ve dün ABD'de ADP özel sektör istihdam verisinin beklenenden iki kat daha iyi çıkması ile birlikte, geçen haftanın başından bu yana yüzde 6.7 yükseldi. Endeks 29 Nisan'da gördüğü son üç yılın zirvesinden yalnızca 10 puan uakta.