Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Çin'in büyüme rakamının beklenenden iyi çıkması ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin bugün Temsilciler Meclisi'nde yapacağı konuşmaya yönelik beklentilerle yükseldi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, üç günlük düşüşünün ardından yukarı yönde hareket ediyor.

Google Inc., Amazon.com Inc. ve Netflix Inc., JPMorgan Chase & Co.'nun hisse tavsiyelerini "overweight"ten başlatmasının ardından en az yüzde 1.1 değer kazandı. Tıbbi ürünler üreticisi Kinetic Concepts Inc., 4.98 milyar dolara satılmayı kabul etmesinin ardından yüzde 4.9'luk bir sıçrama gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 09:34'te 1,321.11 puana ulaştı. Dow Jones Endeksi ise 67.96 puan ya da yüzde 0.6 yükselerek 12,514.84 puana geldi.

Çin ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre, beklentileri de aşarak yüzde 9.5 büyüdü. Japonya'da sanayi üretimi Mayıs ayında 50 yılı aşkın sürenin en hızlı artışını gerçekleştirdi.

Cincinnati'de Fifth Third Bank'tan şef yatırım stratejisti John Augustine, "Alıcılar, daha iyi ekonomik verilerin gelmesinden dolayı, piyasaya geri geliyorlar" dedi ve "Çin'de büyüme beklenenden daha iyi çıktı ve Japonya'da sanayi üretimi verisi çok güçlüydü" yorumunda bulundu.

Fed Başkanı Bernanke bugün TSİ 17:00'de ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşacak. Bernanke, yarın da Senato Bankacılık Komitesi'nde bir konuşma yapacak.