Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Federal Reserve (Fed) Başkanı Ben S. Bernanke, Kongre'de yaptığı konuşmada, ekonomi tekleme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor görünürse, merkez bankasının, daha fazla Hazine tahvili alımı da dahil, ek tedbirler almaya hazır olduğunu söyledi.

Bernanke, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, "Son ekonomik zayıflığın beklenenden daha kalıcı olabilme ihtimali sürüyor ve deflasyonist riskler tekrar ortaya çıkabilir, bu durum ek politika desteği ihtiyacını işaret edebilir" dedi ve "Fed, ekonomik gelişmeler para politikasında ayarlamanın uygun olacağını işaret ederse, harekete geçmeye hazır olma halini sürdürüyor" yorumunda bulundu.

Bu yorumlar, 8 Temmuz'da açıklanan ve istihdamın 18,000 ile beklenenin çok altında artan veriden sonra Bernake'den gelen ilk yorumları oluşturuyor. Bernanke, Mayıs ve Haziran aylarındaki "hayalkırıklığı yaratan" istihdam artışının kısmen, yüksek enerji fiyatları gibi geçici etkilerin bir sonucu olduğunu söyledi ve ekonominin yılın ikinci yarısında yukarı yönde hareket edeceğini tekrarladı.

Bernanke, "Ekonomik aktiviteyi bastıran geçici şoklar ortadan kaltığında, daha güçlü ekonomik aktivite ve istihdam artışında yansımasını bulacak politika uyarlamasının etkilerini tekrar görmeyi bekliyoruz" dedi ve "Ekonomi daha az genişlemeci politkayı sağlayacak bir yola doğru evrilebilir" yorumunda da bulundu.