Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin yayıncısı ve Cumhuriyetçi partinin eski üyelerinden Steve Forbes, ABD Başkanı Barack Obama’nın borçlanma limiti konusunda çözüm üretmeye çalışmadığını iddia etti.

Forbes, Obama’nın yalnızca Cumhuriyetçiler’den gelecek önerileri beklediğini, sonra da bu önerilerin aksini kanıtlamakla uğraştığını savundu. Borçlanma limiti konusunda Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında hâlâ bir anlaşma sağlanamaması, birçok yatırımcının, kredi kuruluşunun ve basının eleştirilerinin hedefi oluyor.

25 yıl önce bu tür sorunların hiç yaşanmamış olduğunu söyleyen Forbes, bunun sebebinin de hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti’nin başkanlarının vergi konusuna daha ciddi yaklaştığını, bunu bir savaş haline getirmediklerini ifade etti.

Steve Forbes, 25 yıl önce aynı zamanda daha iyi vergi reformlarının uygulandığına da dikkat çekti.

25 yıl önce en yüksek vergi oranının yüzde 50’den yüzde 28’e çekilmiş olduğunu, bunun da borç sorunları konusunda işe yaramış olduğunu savunan Forbes dergisinin sahibi, “çünkü her iki partinin liderleri de konuyu ciddiye alıyordu. Bu kez ise, gayri ciddi bir başkanla karşı karşıyayız” diyerek, Obama’ya yüklendi.

Forbes, Obama’nın ABD’nin bütçe açığını azaltmak için bipartizan bir komisyonu görevlendirdiğini, ancak ne komisyonu ne de başkasını dinlediğini söyledi.

“Obama ciddi olsaydı, daha Aralık ayında Cumhuriyetçilere yüklenmek yerine, ortaya adam akıllı bir öneri sunardı” diyen Steve Forbes, borç komisyonunun Aralık ayında da var olduğunu hatırlattı.