KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yorgo Papandreu, Fransa Sosyalist Parti lideri Martine Aubry, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, İrlandalı mevkidaşı Eamon Gilmore ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz telekonferansla yaptıkları görüşmede, Euro Bölgesi ülkelerinden cesur önlemler almalarını isterken, hükümetler için finansal piyasaların öncelikleri olduğunu net bir şekilde ifade etmelerinin tam zamanı olduğunu belirtti.

Önlemler arasında bölge ülkelerinin borçlarını yeniden yapılandırmak ve kısa vadede ekonomik istikrarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ülkelere düzenleme sağlamak üzere bir istikrar ajansı kurmak olduğu kaydedilen görüşmede, bu bağlamda Euro Bölgesinin Eurobond ihracından da faydalanabileceği vurgulandı.

Görüşmede, Yunanistan konusunda istikrarlı bir çözüme ulaşmak için acil önlemler alınması gerektiğine de dikkat çekildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının güçlerinin sınırlanması ve Avrupa'nın bağımsız bir kredi derecelendirme kuruluşu oluşturması gerektiğine işaret edilen görüşmede, ''Piyasalara bir kez daha yenilirsek, Avrupa resesyona girme tehlikesiyle karşı karşıya kalır'' uyarısında bulunuldu.

Advertisement