Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, İrlanda'yı kurtarma paketi için belirlenen faiz oranının düşürülmesi çabalarına destek verdi.

Rehn, Sunday Business Post gazetesine yazdığı makalede, yardım programının yolunda gittiğini gösteren İrlanda'nın çabalarının, pakete uygulanan faiz oranının düşürülmesiyle desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

İrlanda'nın borçlarının vadesinin uzatılması gerektiğini de belirten Rehn, tüm bunların ülkenin krizden çıkabilmesine ve uluslararası piyasalara geri dönebilmesine katkıda bulunacağını kaydetti.

İrlanda hükümeti uzun süredir 85 milyar euroluk yardım için belirlenen yüzde 5,8'lik faiz oranının düşürülmesini istiyor, bunun karşılığında Fransa'nın, İrlanda'yı yabancı yatırımcılar için cazip konuma getiren yüzde 12,5'lik kurumlar vergisi oranının yükseltilmesi önerisine karşı çıkıyordu.

İrlanda'nın, dış yardıma dair hedefleri yerine getirip getirmediğine ilişkin üçüncü gözden geçirme çalışmaları için Dublin'e gelen Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, perşembe günü görüşmelerini tamamlayarak, yardım programı çerçevesinde şu ana kadarki hedeflere ulaşıldığını açıklamıştı.