Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, bugün TSİ 17:00'de açıklanacak olan ve son altı ayın en düşük seviyesinden yükseliş göstermesi beklenen ABD Haziran ayı ikinci el konut satışları verisi öncesi, düştü ve dünkü kazançlarını geri verdi.

Gösterge 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili, Kansas City Fed Başkanı Thomas Hoenig'in, ABD ekonomisinin "ılımlı hızda" büyümesini sürdüreceğini açıklamasının ardından, düşüşlere öncülük etti. Hazine tahvilleri, dün ABD'de kanun yapıcıların borçlanma limitini son tarih olan 2 Ağustos'tan önce yükseltme konusunda uzlaşmaya varacakları ve temerrüd riskinin ortadan kalkacağı beklentisi ile ralli yapmıştı.

Commerzbank AG'nin Londra ofisinden sabit getirili menkul kıymetler stratejisti David Schnautz, "Açık bir şekilde, ekonomik toparlanma, sıkıntı verici çekilde yavaş, ancak bu, tamamiyle bastırılmış değil" dedi ve "Borçlanma önerileri bir anlamda doğru yönde ilerliyor, ancak bunun ihtiyaç duyduğumuz önemli bir yön değiştirici olduğuna ikna olmuş değilim. Bu, Hazine kağıdı piyasasında belirsizlik yaratıyor" dedi.

10 yıl vadeli Hazine tahvilinin faizi 4 baz puan ya da 0.04 yüzde puanı artarak, New York saati ile 07:14'te yüzde 2.92'ye çıktı. Mayıs 2021'de vadesi dolacak yüzde 3.125 faizli kağıdın fiyatı 11/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 3.44 dolar düşerek 101 22/32'ye geriedi.

10 yıl vadeli tahvilin faizi dün beş baz puan düşmüştü. İki yıl vadeli kağıdın faizi ise bir baz puan yükselerek yüzde 0.38'e çıktı.

Bugun TSİ 17:00'de açıklanacak olan ABD Haziran ayı ikinci el konut satışlarının yüzde 1.9 artarak 4.9 milyona çıkması bekleniyor.