Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Çin'de imalat sanayi üretiminin Temmuz ayında daralabileceği endişeleri ve Hynix Semiconductor Inc. ve Hyundai Heavy Industries Co. gibi şirketlerin düşük kar açıklamaları sonrası satış ağırlıklı seyretti. Gösterge endeks son üç günde ilk kez aşağı yönde hareket etti.

Piyasa değeri açısından Çin'in en büyük bankası olan Industrial & Commercial Bank of China Ltd., HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'den gelen bir raporun Çin'de imalat sanayinin Temmuz ayında son bir yıldır ilk kez daralabileceğini işaret etmesinin ardından yüzde 0.9 değer kaybetti. Dünyanın en büyük gemi yapım şirketi Hyundai Heavy, ikinci çeyrek karının yüzde 17 düşmesinin ardından yüzde 5.1 değer kaybetti. Hynix, yavaşlayan kişisel bilgisayar talebinin chip fiyatlarını aşağı çekmesinin etkisiyle ikinci çeyrek karının düşmesi sonucu yüzde 1.2 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşerek, Tokyo saati ile 12:09'da 136.55 puana indi. Endeks seans içinde en az altı kez artı ile eksi bölgeleri arasında gidip geldi. Endekste, yükselen üç hisse karşılığı yaklaşık beş hisse değer kaybetti.