Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın borç krizini görüşmek üzere bugün Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Birliği liderler zirvesi öncesi düşüyor. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları ise fazla bir değişiklik göstermedi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 düşerek Londra saati ile 08:47'de 266.13 puana indi. Endeks son iki seansta yukarı yönde hareket etmişti. Bu yükselişe karşın, endeks, bölgedeki mali krizin Yunanistan'dan İtalya ve İspanya'ya da sıçrayacağı endişeleri ile, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 8.6 geriledi.

London Capital Group dealerı Jonathan Sudaria, "Avrupa hisse senetleri, Yunanistan krizine bir çözüm bulunacağı beklentileri ile risk iştahının artması sonucu son günlerde bir sıçrama yapmıştı" dedi ve "Ancak bugünkü zirvede kesin bir çözüm bulunacağı pek gerçekçi değil" yorumunda bulundu.

Bugünkü AB liderler zirvesinde, Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketine özel sektör yatırımcıların nasıl katılacağı ve krizin diğer ülkelere sıçramasının önlenmesi görüşülecek. AB liderleri bugün Brüksel saati ile 13:00'te biararaya gelecek. Ancak toplantı öncesi liderlerin kendi aralarında görüşmeler de olacak.