KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırım Uzmanı Marc Faber Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu.

"Avrupa'da sorunlar sadece ertelendi"

Marc Faber, dünkü Yunanistan planı ile ilgili soru üzerine, Avrupa kurtarma fonu EFSF'nin Yunan tahvillerini alacak olmasının kurtarma niteliğini taşıdığını söyledi ve ABD ve Avrupa'da sorunların çözülmediğini, sadece ertelendiğini belirtti. Faber, bu bölgelerde alınan tedbirlerin sadece Çin'e yaracayacğına da dikkat çekti.

Para politikalarındaki genişlemenin gelişen ülkelere yaradığını söyleyen Faber, kurtarma önlemlerinin kısa vadeli etkisinin olacağını ve piyasaların nihayetinde dengesini bulacağını belirtti.

"Altın değer kazanır"

Altının seyri konusundaki soruya ise Faber, "Altın artmaya devam eder. Çünkü her zaman güvenli bir liman. Avrupa Merkez Bankası ve Fed'in para basmaktan başka bir şansı yok. Para basıldıkça, paranın değeri düşecek. Bu da altına yarayacak. Sorumluluk sahibi olanlar nakit tutup, daha sonra altın alabilirler" dedi.

"Fed parasal genişlemeye devam edecek"

Fed'in QE3 olarak adlandırılan parasal genişlemenin üçüncü turuna gidip gitmeyeceği yolundaki soruya ise Faber, QE3'e hemen gideceklerini sanmadığını, ancak ABD'de sorunların devam edecek olmasından dolayı, bu genişleme programlarının devamının geleceğini belirtti.

"Türkiye ekonomisi kırılgan"

Türkiye ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Faber, "Türkiye ekonomisi şu anda kırılgan ve hassas durumda. Fiyat seviyeleri yüksek. Ancak ciddi miktarda para girişi var. Bu nedenle, cari açık büyük bir sorun değil. Ancak bu denli büyük bir cari açığı olan bir ülke konusunda temkinli olurdum" dedi.

Advertisement