Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Yunanistan için hazırlanan Avrupa yardım paketinden kaynaklanan iyimserliğin küresel ekonomik büyüme görünümünü iyileştirmesi sonucu yükseldi. Bu hareket, New York Borsası açıldığında, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin haftalık kazancını genişletebileceğini işaret ediyor.

General Electric Co. ve SanDisk Corp., beklenenden daha iyi kar açıklamalarının ardından değer kazandı. Kişisel bigisayarlar için işlemci üreten en büyük ikinci firma olan Advanced Micro Devices Inc., üçüncü çeyrek için satış tahmininin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 6.2'lik bir ralli yaptı.

Eylül vadeli Standard & Poor's 500 endeks kontratı yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 07:16'da 1,346 puana çıktı. Dow Jones endeks kontratı ise 48 puan ya da yüzde 0.4'lük kazançla 12,738 puana yükseldi.

Royal Bank of Scotland Group Plc'nin Londra ofisinden hisse senedi stratejisti Graham Bishop, "Avrupa'nın politika tepkisi, kesin bir çözüm sağlamada eksik kalsa bile, borç sorununun çözümü için ileri yönde atılmış bir adım" dedi ve "Avrupa riskini düşüren bir politika tepkisi, küresel ekonominin görünümüne yardımcı olan bir unsur" yorumunda bulundu.

Euro Bölgesi liderleri, dün sekiz saat süren toplantı sonucu, borç sorunuyla karşılaşan ülkeler için kredi koşullarını gevşettiler ve Yunanistan için yardım paketi açıkladılar. Yetkililer ayrıca, 440 milyar euroluk Avrupa kurtarma fonunu borçlu ülkelerin tahvillerinin alımında kullanarak, sorunun Avrupa'nın diğer ülkelerine yayılmasını önlemeye çalıştılar.