Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li politikacıların haftasonu borç limitini yükseltme konusunda anlaşamamalarının yatırımcı üstünde dünyanın en büyük ekonomisi temerrüde düşebilir korkusunu yaratması ile altın yeniden rekor kırdı.

Spot  altın iki günde yüzde 1.4 değer kazanarak 1,624.07 dolara yükseldi. Bu yıl yüzde 13 ralli yapan altın, Singapur'da 9.59'da 1,611.45 dolardan işlem gördü. Ağustos teslimli altının onsu New York'ta 1,624.30 dolarla tüm zamanların rekorunu kırdı.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ABD'deki borç krizine çözüm bulunması için vaktin iyice daraldığını da hatırlatarak borç limitinde Başkan Obama'nın istediğinden daha kısa süreli bir yükseltme için bastıracaklarını açıkladı.

Pacific Investment Management ceosu Muhamed A. El-Erian, ülkenin AAA olan reytinginin şu an "aşırı kırılgan" olduğunu açıkladı.


"Borç limiti ile ilgili hala daha bir anlaşmaya varmadılar ve bu da altını besliyor." diyen UBS AG varlık yönetimi direktörü Dominic Schnider, "Altın fiyatları bu yılın sonuna doğru 1,800 doları bulabilir." yorumunda bulundu.