Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li politikacıların borç limiti sorununu çözüme kavuşturmamaları sebebiyle yatırımcı kıymetli metallere yönelmesiyle altın tüm zamanların en yükseğinden yüzde 0.6 düşük seyrediyor. Borç limitinin çözülmesi için ABD'nin sadece 2 ağustosa kadar vakti kaldı.

Başkan Barack Obama, ülkenin borç seviyesinin yarattığı korkunun ekonomiye bir dizi zarar vereceğini açıklamasının ardından spot altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da 11.31'de 1,614.43 dolardan işlem gördü. Spot altın dün 1,624.07 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Obama, katıldığı bir televizyon yayınında politikacılara borç limiti yükseltilirken dengeli yaklaşımla bütçe açığının azaltılması konusunda çağrıda bulundu.  Obama, Cumhuriyetleri vergi artırımı ve bütçe kesintisi konusunda ısrarcı olmakla eleştirdi.  Temsilciler Meclisi Sözcüsü Boehner ise Başkanı kriz atmosferi yaratmakla suçladı.

"altında yükseliş sürüyor." diyen Şangay Metal Piyası analisti Wei Chishan, "Herkesin aklında ABD'li poltikacıların son anda anlaşmaya varacacağı düşüncesi var fakat bu ekonomiyi düzeltmeye yetmeyecek." yorumunda bulundu. 

Altın vadelileri New York'ta  dün 1,626.30 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdıktan sonra yüzde yüzde 0.2 değer kazanarak 1,616.90 dolar oldu.  Spot gümüşün onsu ise pek değişim göstermeyerek 40.38 dolardan işlem gördü.