Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de 23 Temmuz'da meydana gelen tren kazasının ardından hızlı demiryolu sanayînden gelecek rekabetin düşeceğine ilişkin spekülasyon üzerine havayolu şirketleri değerlendi; Çin'deki hisseler değer kazandı.

China Eastern Airlines Corp., Pekin ve Şanghay arasındaki bilet fiyatlarının artmasıyla son 9 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Çin'in en büyük tren üreticisi CSR Corp., tren kazasında trenlerden birinin üreticisi olduklarını açıklamasının ardından yüzde 3.6 geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 değerlenerek 2,690.33 puana çıktı. Endeks günün erken saatlerinde yüzde 0.4'e varan kayıplar kaydetti. Şanghay Endeksi dün yüzde 3 kayıpla 17 Ocak'tan bu yana en sert düşüşünü kaydetmişti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,971.38 puan oldu.

Piyasalardaki sıçramanın sonuna gelindiğini ve kısa vadede sermaye eksikliği sebebiyle piyasada dalgalanma görülebileceğine dikkat çeken Bosera Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Deng Xiaofeng, uzun vadede ise özellikle temel tüketici ürünleri, finans şirketleri ve otomobil üreticileri için alım fırsatlarının göründüğünü belirtti.

Çin'de 23 Temmuz Cumartesi günü meydana gelen tren kazasında 39 kişi öldü.