Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel krizi tahmin eden ekonomist Nouriel Roubini, Euro Bölgesi'nde dağılma riskinin bir yıl öncesine göre daha az olduğunu söyledi.

New York merkezli Roubini Global Economics LLC'nin başkanı kurucularından Roubini, bugün Şanghay'da katıldığı bir konferansta, gelişmiş ekonomilerde deflasyon riskinin de düştüğünü kaydetti.

Avrupa Birliği liderleri 21 Temmuz'da, Yunanistan için 159 milyar euro (230 milyar dolar) tutarında ikinci bir kurtarma paketi için anlaşmaya vardı ve krizin diğer Avrupa ülkelerine yayılmasını önlemek için kurtarma mekanizmasını güçlendirdi. İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, dün yaptığı açıklamda, anlaşmanın güçlü ve detaylı olduğunu söyledi.

Roubini'nin Çin'deki yorumları, 26 Mayıs'ta Bükreş'teki yorumlarının bir yansımasıydı. >Roubini Bükreş'te, Euro Bölgesi'nin dağılması dahil finans piyasalarındaki risklerin, büyümenin toparlanmadan "genişlemeye" dönemsiyle birlikte, geçen yıl azaldığını söylemişti.

Londra merkezli Centre for Economics and Business Research, geçen ay yayınladığı raporda, üye ülkelerin bölgedeki borçlu ülkeleri kurtarmaya devam etme konusundaki istekliliğinin ortadan kalkmasından dolayı, Euro Bölgesi'nin dağılma yolunda olduğunu kaydetmişti.

New York Üniversitesi profesörü Roubini, bugünkü açıklamasında, gelişmiş ekonomilerdeki toparlanmanın "cansız" ve "V" şeklinden ziyade "U" şeklinde olacağını söyledi.