Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri,  Baidu Inc. ve Broadcom Corp. gibi şirketlein beklenenden daha iyi kar açıklamasının, federal borçlanma sınırının artırılmasına yönelik anlaşmaya varılamamasının getirdiği olumsuz havayı dengelemesi sonucu durgun seyrediyor.

Çin'in en popüler internet arama motorunun sahibi Baidu ve Apple Inc.'nin mobil cihazları için iletişim chipleri tedarikçisi Broadcom yüzde 6'nın üserinde değer kazandı. Posta yoluyla sipariş ve online film kiralama şirketi Netflix Inc., tahminlerinin beklenenden daha düşük çıkmasının ardından yüzde 9.6 değer kaybetti.

Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1'in altında düşerek, Londra saati ile 10:17'de 1,332.4 puana geriledi. Dow Jones endeks vadeli kontratı ise 7 puan ya da yüzde 0.1 gerileyerek 12,543 puana indi.

Deutsche Bank AG'nin Londra ofisinden küresel stratejist Jim Reid, "Şirket karları ABD'de güçlü çıkmaya devam ediyor" dedi ve "ABD borç limitine ilişkin son gelişmeler, bu haftanın makro hareketlendiricisi olarak, sahnenin merkezine oturdu. Başkan Obama'nın dünkü konuşması, partiler arası uzlaşmanın yakın olmadığının diğer bir teyidiydi" yorumunda bulundu.

ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, borç limitini artırmak ve temerrütten kaçınmak için farklı planlar üzerinde çalışıyor. Başkan Barack Obama, eğer her iki taraf uzlaşmaya varırsa, borçlanma limitinin yükseltilmesi konusundaki sorunun çözülebileceğine emin olduğunu söyledi.