Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD merkez bankası Fed'in yeni teşvik programı hazırlamakta olduğu spekülasyonlarına bağlı olarak, son 11 ayın en düşük seviyesinden yükseldi. Asya hisse senetleri düşerken, ABD endeks vadelileri yükseldi.

Adidas AG, satış ve kar tahminlerini artırmasının ardından yüzde 4.3'lük bir ralli yaptı. Avrupa'nın ikinci büyük sigorta şirketi Axa SA ve dünyanın ikinci büyük sigorta şirketi Swiss Re, karlarının analistlerin beklentilerini aşmasının ardından, sırasıyla yüzde 4.5 ve yüzde 6.8 değer kazandı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Londra saati ile 08:31'de 253.58 puana indi. Endeks dün, ABD ekonomisinin yavaşlamakta olduğu endişelerine bağlı olarak, 15 Mart'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Endeks, Avrupa'da borç krizinin kontrol altına alınamayacağı endişelerine bağlı olarak İspanyol ve İtalyan tahvil faizlerinin rekor seviyeşere çıkmasının ardından, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 13 geriledi.

ABD'de hisse senetleri dün, Wall Street Journal'da çıkan bir haberde, üç eski üst düzey Fed yetkilisinin, Fed'in ekonomiyi canlandırmak için yeni bir tahvil alım programı düşünmesi gerektiğini kaydetmesinin ardından sıçrama yapmıştı. Fed, QE2 olarak da bilinen ikinci tur parasal genişleme programını Haziran ayının sonunda bitirmişti. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin QE2'nin işaretini verdiği 27 Ağustos'tan bu yanan yüzde 28'lik bir ralli gerçekleştirdi.