Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Daha önce islamiyet'in tartışmaya açılması gerektiğini savunan Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Soğuk Savaş döneminden sonra dünyada barışın sağlanması konusunda iyimser bir hava oluştuğunu, ancak 11 Eylül saldırılarının tehditlerin her zaman var olacağını gösterdiğini söyledi.

Friedrich, Alman Haber Ajansı'na (DPA) verdiği demeçte, "11 Eylül 2001 bize, tehditlerin her zaman var olacağını gösterdi. Bunlar şimdi farklı ve asimetrik bir şekilde" diye konuştu.

11 Eylül saldırılarının, dikkatli ve güçlü olabilmek için özgürlük adına bir bedel ödenmesi gerektiğine de işaret ettiğini ifade eden Friedrich, saldırıların düzenlendiği gün trenle Berlin'e gitmekte olduğunu ve uçakların New York'taki Dünya Ticaret Merkezi binalarına çarptığını öğrendiğinde, ilk düşüncesinin bunun bir savaş olduğunu kaydetti.

Terör örgütü El Kaide'nin saldırılarının, vahşilik ve insanları hiçe sayma konusunda bugüne kadar hiç tahmin edilememiş boyutlarda bulunduğunu belirten Friedrich, "Bu saldırılardan beri bu teröristlerin, insanları hiçe sayan çılgınca hiç bir eylemden çekinmeyeceğini biliyoruz" dedi.

Almanya'da bu saldırılardan sonra çıkartılan teröre karşı mücadele yasalarının çok etkili olduğunu ifade eden Friedrich, buna rağmen uluslararası terörizme karşı mücadelenin, ancak uluslararası işbirliğiyle başarılı olabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili haber:

http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/940117-almanya--freidrich-islamiyet-tartismaya-acilmali