Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC, 3.5 milyarlık harcama azaltması planı kapsamında, ABD’deki kredi kartı ve perakende operasyonları birimini Capital One’a sattı. HSBC’de radikal bir yenilemenin parçası olan ve Haziran sonu itibariyle 30.4 milyar dolarlık brüt varlığı bulunan birimin satışı 2.6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

HSBC, ABD'deki kredi kartı pazarına 2003 yılında household şirketini satın alarak girmişti. HSBC’nin yeni CEO’su Stuart Gulliver, bir hafta önce de bankasının 195 şubesini, Fırst Niagara bankasına 1 milyar dolara sattığını açıklamıştı.

HSBC, ABD’de perakende alanından çekilerek, üst gelir grubuna yönelik faaliyetlerine ağırlık verecek ve ABD'de ticari ve yatırım bankacılığına da yoğunlaşacak.

Bankanın CEO’su Gulliver, ABD'deki satışların Mayıs ayında açıkladıkları stratejik değişim planları çerçevesinde yapıldığını belirtti.

HSBC'nin kredi kartı birimini satın alan Capital One şirketi bu yıl ikinci büyük satın alımına imza attı. Capital One, bu yılın Haziran ayında 9 milyar dolara ING bankasının ING Direct USA birimini satın almıştı.

Capital One 2006 yılında ABD'de Hibernia and North Fork bankalarını satın alarak bin şubelik güçlü bir operasyona sahip oldu.