Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de petrol stoklarının azaldığına dair işaretler ve Fed'in ekonomiyi desteklemek için ek önlem planını tartıştığını açıklamasıyla petrol fiyatları 10 ayın en düşük seviyesinden yükselişe geçti.

Vadeli kontratlar Fed'in açıklamaları ve faiz kararının ardından üç gün içinde ilk kez yükseldi. Öte yandan Amerikan Petrol Enstitüsü ham petrol stoklarının Haziran'dan beri en büyük düşüşü kaydettiğini açıkladı.

Frankfurt'taki Commerzbank'ta analist olan Carsten Fritsch, "Brent ve Batı Teksas tipi petrol bu sabah Fed'in faizleri 2013 ortasına kadar sabit tutma kararıyla büyük yükselişler gerçekleştirdi" dedi.

Eylül vadeli ham petrolün varili Nymex elektronik işlemlerde 3.60 dolar veya yüzde 4.54 yükselerek 82.90 dolar oldu. Kontrat, dün 2.01 dolarlık düşüşle 79.30 dolar olmuş ve böylece 29 Eylül'den beri en düşük seviyeye inmişti. Fiyatlar bu sene yüzde 10 aşağıda seyrediyor.

Londra ICE Futures Europe'ta ise Eylül vadeli Brent petrol 3.66 dolar veya yüzde 3.6 yükselerek varil başına 106.23 dolar oldu.