Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, yatırımcıların ABD'de açıklanacak olan Tüketici Güveni ve perakende satışlar verilerini beklemeleri ile birlikte, teknoloji hisselerinin öncülüğünde, iki günlük yükselişin ardından değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 düşerek, Singapur saati ile 15:18'de 982.28 puana geriledi ve 2 gün süresince gösterdiği yüzde 2.2'lik çıkışın bir kısmını geri verdi. Chip fiyatlarının düşmesinin etkisi ile Hynix Semiconductor Inc.'nin değer kaybetmesinin ardından, chip üreticilerine satış geldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.3 düşerken, Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 1.1'lik bir kayıp gerçekleştirdi. Çin'de Şsanghay Bilesşik Endeksi ise yüzde 0.5 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, S&P'nin ABD'nin kredi notunu düşürmesi ve Avrupa'da borç krizinin daha büyük ülkelere yayılabileceği endişelerinin desteği ile, üçüncü haftayı da kayıpla kapamaya yönlendi. Citigroup'un verilerine göre, 10 Ağustos ile biten haftada, gelişen piyasalar hisse senedi fonlarından 7.7 milyar dolarlık çıkış oldu. Bu, en yüksek üçüncü büyük çıkışı işaret ediyor.

Manila'da Banco de Oro Unibank Inc.'den Fitz Aclan, "Yatırımcı beklentisi hafta başında gördüğümüz panik durumundan iyiye gitti" dedi ve "Halen, güç durumdan çıktığımızı söylemek için çok erken, zira Avrupa borç sorunu devam ediyor" yorumunda bulundu.